Besøg af Grønirisk på altanen

Facebooktwitterpinterestmail

Her til morgen besøgte en lille flok af Grønirisk altanen. De gul-grønne fugle spiste, småskændtes og ordnede morgentoilette. Hyggelig start på dagen!

Kaleandtell - Grønirisk på altan i Valby

I dag, mens jeg spiste morgenmad og glanede ud af vinduet, fløj 4-5 grøn-gule fugle ind på vores altan. Sådan nogle har jeg aldrig set derude før, og jeg måtte konsultere min fuglebog for at finde ud af, hvilken art det var. Det var heldigvis ikke så svært, når jeg sammenlignede det kraftige næb og farverne med bogens mange billeder.

Kaleandtell - Grønirisk med sit kraftige næb

Det var hanner og hunner af Grønirisk, som åbenbart er meget almindelige i danske haver, også i Storkøbenhavn. Mon jeg er den eneste, som ikke har haft besøg af den før?

Så sad jeg på den ene side af ruden med mine havregryn med æbletern og mandler, mens de spiste solsikkekerner på den anden side. Grønirisker elsker solsikkekerner, siger min fuglebog.

Kaleandtell - Grønirisk spiser solsikkefrø på altanen

Der var masser af energi i dem. De toppedes lidt i luften – søskendeskænderier? Jeg tror, at det var en familie af store unger. Desuden hoppede de rundt på altangulvet for at drikke af fuglebadet.

Den ene fik også lige ordnet sit morgentoilette. Jeg kan ikke få benet om i nakken og da slet ikke om morgenen!

Kaleandtell - Grønirisk ordner morgentoilette

Kaleandtell - Grønirisk pudser sig

Jeg har i øvrigt fået en ny overspringshandling: Facebooks-gruppen Dansk Ornitologisk Forening. Gruppen er offentlig, og her poster folk et væld af hyggelige, smukke, fantastiske billeder af fugle.
Der er virkelig mange gode fuglefotografer derude – langt bedre end jeg. Jeg synes, at det er tophyggeligt at se deres resultater og lære lidt mere om fugle i Danmark.

Det er også et godt sted at spørge om hjælp til artsbestemmelse, hvis du har fanget en ukendt fugl med dit kamera.

Kaleandtell - Grønirisker på besøg på altanen

 

Andre indlæg om fugle på altanen:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.