Dahlia detaljer eller space design?

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Er Aeon Rocket mon dahlia inspireret design

På Kulturnatten i går så jeg disse lamper, som fik mig til at tænke på den buket dahlia, jeg har stående hjemme i stuen.

Lampen hedder Aeon Rocket, hvilket unægteligt indikerer noget mere teknologisk end dahliaens på én gang sirlige og overdådige organiske kurver, men kan du ikke se ligheden?

Kaleandtell - Dejlig dahlia

 

Jeg synes, at dahlia er en rigtig smuk blomst. Jeg har aldrig dyrket den på altanen, men jeg tror, at jeg vil forsøge mig næste år. I år har min mor haft en dahlia i krukke, som har blomstret utrætteligt og været virkelig fin over meget lang tid.

Kaleandtell - Dahlia detaljer

 

Dahlia, som også kaldes Georgine, er flerårige planter fra Mellemamerika, og de fås i et hav af farver og kronbladsformer. Jeg holder mere af de blødt rundede kronblade end de spidse.

Planten kan sagtens dyrkes i Danmark, men den rodknold kan ikke tåle hård dansk vinter, så man skal sætte den indenfor til overvintring, hvis man vil være sikker på, at den kommer igen næste år.

Kaleandtell - Dahlia, også kaldet georgine

 

Kulturnatten var – som sædvanlig – en rigtig fin oplevelse. Jeg elsker at få lov til se og høre om steder i  byen, der normalt ikke er tilgængelige. Jeg bliver altid overrasket. På Kulturnatten i går var vi i Carlsbergbyen, som er ved at blive bygget, ikke helt i vores baghaven, men næsten; vi kan se derop.

I mørke kan vi se Carlsberg-lysskiltet på deres kæmpehøje hovedkontor. Det er svært at se på billedet yderst til venstre nedenfor antennen, men månen var også umådelig stærk den aften, da den stod op over Jesuskirken.

Kaleandtell - Månen står op

Jeg elsker den udsigt og håber, at de høje bygninger, som skal bygges i Carlsberg-byen, vil bidrage positivt. Lige præcis den kommende arkitektur kunne vi ikke få så meget at vide om på Kulturnatten.

Kaleandtell - Carlbergbyen

Vi fik ellers set bag kulisserne til byggeprojektet, oplevet det oprindelige Carlsbergs arkitektur og gamle maskiner og var en tur i det umådeligt lange system af kældergange under den gamle Carlsberg-grund. Det var meget stemningsfuldt.

Med Carlsbergs ord siger jeg nu “Tak for besøget på bloggen”.

Kaleandtell - Tak for besøget

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.