Den søde tand på oplevelse i USA

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Stressed is desserts spelled backwards

Kom, lad os sammen savle over dessert, kage og milkshakes. Lutter lagkage, lutter lækre billeder.

 

Kager og dessert i Texas

Kaleandtell - The Chocolate Bar, Houston, Texas

The Chocolate Bar i Houston, Texas, har et stort udvalg af is og kager. Store kager.

Kaleandtell - German Chocolate Cake

German Chocolate cake er en amerikansk chokoladekageklassiker med kokos-pekannødde-glasur ovenpå. Den har ikke noget med Tyskland at gøre, ophavsmandens efternavn var German.

Kaleandtell - German Chocolate Cake hos The Chocolate Bar

Nej, tallerkenen er ikke lidt lille, det er bare kagestykket, der er meget stort! Men så kunne jeg på ægte amerikansk vis bede om en doggy bag, da jeg måtte opgive at spise op i første omgang.

Kokoskaramellen på kagens top og sider mindede en del om kokossnasket på en dansk Drømmekage.

Kaleandtell - German Chocolate Cake med kokos og karamel

 

Chokoladebund, karamelmousse og chokoladeganache på toppen.

Kaleandtell - FLANtastic - chokoladekage med karamelmousse og ganache

Kaleandtell - FLANtastic fra The Chocolate Bar

 

The Chocolate Bar havde et kæmpe kageudvalg. De laver også is og chokolade, men sidstnævnte så nu ikke ud til at være af særlig god kvalitet. Men prøv deres kager, der er noget at vælge imellem.

Kaleandtell - Kager hos The Chocolate Bar, Houston

Kaleandtell - Kager og desserter hos The Chocolate Bar

 

Dessert hos Bella On The River i San Antonio, Texas, efter en dejlig italiensk middag under et stor figentræ og 1½ meter til floden.
Saltkaramelis med sprød butterdejskage og mørk mandel-toffee.

Kaleandtell - Is med saltkaramel, mandelkrokant og butterdejskage

 

Chokoladekarameltærte med bund af chokolade og mandler, fyld af chokoladekaramel og pynt af flødeskum, blåbær og karamelpopcorn.

Kaleandtell - Chokoladekarameltærte

 

Til dessert hos Brennan’s i Houston, Texas fik vi Meyer Lemon Meringue Pie med Limoncello-blåbærcoulis og kandiseret citronskal.
Meyer lemon er en bestemt citrussort fra Kina, muligvis en krydsning mellem citron og mandarin eller appelsin. Den skulle smage mindre surt end almindelig citron, og de er meget glade for den her i USA. Jeg har stadig til gode at smage den rent, men kagen her var god. Jeg forstod dog ikke helt, hvad blåbærcoulisen skulle til for.

Kaleandtell - Key Lime Pie

 

Pekantræer vokser i det sydlige USA, og pecan pie er en lovprist klassisk nøddetærte i Texas og i Southern food. Jeg har fået pekannødder i adskillige sammenhænge efterhånden, og jeg kan virkelig godt lide dem. De minder en del om valnødder.

Bliss i San Antonio, Texas, laver efter eget udsagn upscale contemporary American food, og de havde, hvad jeg vil kalde en dekonstrueret pecan pie på menuen. Det er moderne at dekonstruere mad. Mellem mandelkiks lå en stribe vaniljesemifreddo og ristet pekankaramel; karamelliserede æbler ved siden af. Det smagte fint nok uden at være fantastisk, helt uden sammenligning med den himmelske pecan pie fra Joe’s Stone Crab i Miami Beach (Florida), som jeg ikke fik taget billede af.

Kaleandtell - Dekonstrueret pecan pie med karamelliserede æbler

 

Rasmus’ dessert hos Bliss var en intens chokoladekage uden mel med et lag chokolademousse samt karamelpopcorn og havsalt på toppen. Kaffegelato og Bourbon-karamelsovs ved siden af.

Kaleandtell - Intens chokoladekage med kaffegelato, chokolademousse og Bourbon-karamel

 

 

New York – med spejden mod Frankrig

I den hippe Brooklyn-bydel Williamsburg ligger et lille, sirligt, moderne konditori med gårdhave og franske kager. Det hedder Caprices by Sophie.

En af de mange dejlige ting ved at spise ude med Rasmus er, at han næsten altid gerne vil dele. Så kan man smage flere slags. Her eclairs fyldt med hhv. chokoladecreme og hasselnøddepraline.

Kaleandtell - Eclairs fra Caprices By Sophie, Williamsburg, NY

Kaleandtell - Eclair med hasselnøddepraline

 

Florida – mine seneste dessert-oplevelser

Milkshakes hos 11th Street Diner lige midt i det fantastiske Art Deco-distrikt i South Beach (Miami, Florida).
Jeg syntes faktisk, at min milkshake med ananas var for sød; Rasmus valgte en med kaffe, som vi begge kunne lide.

Kaleandtell - Milkshakes, 11th St Diner, Miami Beach

 

I Disney World i Florida handler det om at drømme sig væk. Til en nostalgisk, ubestemmelig fortid eller en optimistisk, idealiseret fremtid. Vi drømte os også til Thanksgiving middag hos en good old all-American family, da vi fik overraskende god kalkun, stuffing og hele molevitten i Liberty Tree Tavern, som ligger i den del af Disney World, som hedder Magic Kingdom.

Til dessert fik vi John Appleseed’s Cake, en bagt æblekage serveret med vaniljeis og sovs med craisins, tørrede tranebær.

Kaleandtell - John Appleseed's Cake med æbler, tranebær og vaniljeis

 

Et festfyrværkeri af en deledessert hos den eksklusive, japanske Zuma i Miami, Florida. Her spiste vi en overdådig, ekstravagant weekendbrunch med ad libitum cocktails, sushi, østers og et hav af japanske småretter. Det var en skøn oplevelse, som jeg fortæller mere om en af de kommende dage. (Tilføjelse: Det har jeg gjort her: Restaurant Zuma i Miami – japansk extravaganza.)

Kaleandtell - Dessert hos Zuma, Miami

Facebooktwitterpinterestmail

2 Comments

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.