Eventyrlystent og lokalt cider-bryggeri i Dallas, Texas

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Bishop Cider Co

Hipster-brygmestrene leger med kanel, allehånde, mango og humle i deres tørre, alkoholstærke cider fra Bishop Cider Company. Det lune marts-vejr i Texas indbød til en kold cider i skumringen.

Det lille cider-bryggeri er ét ud af kun fire i hele Texas. Det er nogle entusiastiske hipsterfyre, som har udvidet hobbybryggeriet til en lille forretning med udskænkning i produktionslokalet og salg af cider på fad til barer i Dallas og omegn.

Kaleandtell - Lokalproduceret cider i Bishop Art District, Texas

Siden en sommer med laboratoriejob i Cardiff, Wales, for ca. 10 år siden, har jeg haft en forkærlighed for tør cider, som er helt forskellig fra den søde cider så som Sommersby, som de seneste år er blevet voldsom populær i Danmark. Jeg er ikke vild med den søde variant, jeg foretrækker klart den tørre.

For nogle år siden udvidede Rasmus og jeg vores cider-horisont en meget munter aften i Paris, da vi fandt et bretonsk creperie med et stort udvalg af fransk, primært bretonsk, cider. Selvom Café Breizh var et lidt turistet sted, var fyldet i deres salte og søde boghvedepandekager fra Bretagne, galettes, virkelig interessant, og de formåede i den grad at sælge den tørre franske cider til os. Det var i 2011, men jeg genbesøger gerne stedet, når jeg igen kommer til Paris.

Så jeg er glad for tør cider, og da vi gik forbi ciderbryggeriet i Dallas, Texas, var et oplagt at prøve deres hjemmebryg.

Kaleandtell - Cider  hos Bishop Cider Co, Texas

Jeg valgte deres Cideways, en alkoholtung svend på 9,5%, som er filtreret (som det ses af det højre glasset på billedet herover). Der er brugt to forskellige slags humle, hvilket for mig er noget nyt at bruge i ciderproduktion. Humlen gav mindelser om øl, selvom den karakteristiske æblecidersmag også var til stede. Med sin halvtørhed synes jeg, at den var læskende og behagelig, om end ikke fantastisk.

Rasmus valgte deres Cinnamango, en helt anderledes ufiltreret cider. Den var halvsød med et strejf af kanel og tyk i munden af mango. Han fandt den rigtig passende til sådan en lun aften i skumringen, hvor man ser på liv og fornemmer forstadens lys og lyde.

 

Bishop Cider Co har navn efter bydelen Bishop Arts District i Dallas, Texas. Der lader til at være vide rammer for, hvad man i USA betegner et art district.

I Dallas findes et downtown Art District med museer, koncertsale og teatre. Her ligger bl.a. Nasher Sculpture Center, som er tegnet af Renzo Piano.

Kaleandtell - Nasher Sculpture Center, Dallas, Texas

Nasher Sculpture Center set fra skulpturhaven med Dallas’ skyskabere ses i baggrunden.

 

Bishop Art District ligger sydvest for centrum, og det er snarere et tilbagelænet kvarter med spisesteder, barer og små, lidt alternative, butikker i lave, ældre bygninger. Der er hyggeligt at slentre rundt for at se på mennesker og steder.
Jeg har tidligere skrevet om Emporium Pies og Lockhart Smoke House, som også ligger i kvarteret.

Se samtlige blogposter fra Texas.

Kaleandtell - Bishop Arts District, Dallas, Texas

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.