Schnitzel-rapport fra Tyskland

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Schnitzel med ost, sennep og ribsgele

I den forløbne uge var Rasmus i Tyskland på en forskningsrejse. Hans aftensmad blev, efter eget udsagn, lidt for ofte til Dönerhölle i Düsseldorf. En enkelt middag blev dog indtaget med kniv og gaffel, da han fandt sig selv i en velhaverforstad på et bjerg uden for industribyen Hagen.

Rasmus rapporterer og viser billeder:

Det lokale Gasthaus, Alten Gasthaus Schöne, tilbød mest forskellige stykker kød; Tyskland ligner sig selv. Valget faldt på en frisk, velstegt Schnitzel dækket med et tykt lag ost. Under denne var kødet smurt med dijonsennep og ribsgele. Dertil klassiske brasekartofler med bacontern og en rimeligt old school salat med mærkværdig karrydressing (ikke på billedet). Sidstnævnte smagte lidt som råkost med anstrøg af currywurst.

 

Kaleandtell - AltbierØllen var Nordrhein-Westphalens specialitet af typen Altbier, en overgæret aletype, der kun er meget let humlet, ganske mild og noget maltet i smagen. Nem at drikke og sikkert velegnet til en varm sommerdag. Til den fede og virkeligt velsmagende schnitzel kom den dog lidt til kort. Her savnedes mørkere malt, mere humle eller højere alkoholstyrke i brygget.

At dømme på de mange tosæders Mercedes-biler foran kvarterets villaer manglede de lokale hverken penge eller noget at bruge dem på. Priserne i Gasthauset, der mest tiltrak det velnærede, grånende segment, var ellers yderst rimelige i forhold til kvaliteten.

 

Alten Gasthaus Schöne var et yderst roligt sted med veltillavet mad i rigelige portioner. Efter endt besøg var det heldigt, at stien hjem kun gik nedad.

 

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.