Kageklippekort – gaveidé til den kageglade

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Lav et kageklippekort

Fødselsdag forude. Hvad skal jeg give kæresten, der har det meste, også umættelig kagelyst? Et kageklippekort! Følg med i, hvordan manden bruger sin gave.

Da Rasmus havde fødselsdag i sidste uge, blev de hårde pakker suppleret af dette kageklippekort. Kage var det eneste, han kunne komme på af ønsker, og det fik han så.

Hvad går det ud på, sådan et kageklippekort?

Konceptet er enkelt og fungerer ligesom et rejseklippekort. Modtageren af kageklippekortet har ret til en kage for hvert klip, som giveren så skal fremtrylle med rimeligt varsel. Lav så mange klip, som du har lyst til.

Jeg synes, at det er oplagt, at det er hjemmebagte kager, men det betyder ikke, at kagebageklovne er udelukket fra at bruge gaveidéen. Hvis nu modtageren er vild med Lagkagehusets Christianshavnerkager eller croissanter fra 7-Eleven, så tilpasser du bare gavens betingelser efter det.

Til Rasmus lavede jeg 4 klip, dels til et par af mine kageklassikere, som jeg ved, at han elsker, og dels to klip med valgmuligheder, ikke kun til kager, men også desserter. Jeg skrev på klippekortets ene side:

Kærlighedskageklippekort

Indløs 4 kager og desserter, når du har lyst til det.

 1. Triple Choc Brownies
 2. Valnøddebrownies med ingefær-/chokoladekaramel
 3. Vælg mellem disse:
  1. Chokoladesoufflé
  2. Chokolademousse med hindbær og ingefærcreme
 4. Valgfri, for eksempel:
  1. Citronkage med birkes
  2. Æblecrumble
  3. Valgfri is
  4. Karamel-/chokoladetærte med Daim

Det er alt sammen kager og desserter, som han kender og kan lide, men han er altså også fri til at finde på noget helt 10ende.

Kaleandtell - Kageklippekort til gave

 

Selve klippekortet lavede jeg ved at finde et flot kagebillede i et magasin, klippe det ud og lime det på tykt papir (se øverste billede). På bagsiden skrev jeg klippekortets tekst og puttede det så i en fin kuvert. Voila, så lå der en fødselsdagsgave klar.

Jeg har selvfølgelig planer om at blogge opskrifter og billeder af de kager og desserter, der kommer ud af det.

Så følg med i, hvad han vælger. Jeg kan godt afsløre, at det bl.a. kommer til at involvere en masse chokolade.

Kaleandtell - Hakket chokolade

 

Første klip er allerede indløst, så han på festlig kagemanér kunne fejre fødselsdag med arbejdskollegerne. Opskriften på chokoladeeksplosionen med tre slags chokolade, Triple Choc Brownies, kommer en af de næste dage.

Opdatering:
15.11.2015: Første klip – Opskrift på Triple Choc Brownies

10.12.2015: Andet klip – Brownies med valnødder og chokoladekaramel

Januar 2016: Tredje klip blev brugt på en karamel-/chokoladetærte med Daim. Jeg fik opskriften i 2004 og har været glad for kagen, men min smag må have ændret sig – nu lever den ikke længere op til mine chokoladekagekrav. Derfor poster jeg ikke opskriften på bloggen.

05.03.2016: Fjerde klip – Nem bagt æblekage – lun og lækker

 

Er du ligeså kageglad som mig og Rasmus? Så læs også mine andre blogindlæg om kager:

Kageopskrifter, -omtaler og -billeder

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.