Fra grøntsagsrester til 2 salater

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - kylling, rødbede, bønner

Kort om gårsdagens aftensmad, hvor jeg fik brugt nogle grøntsagsrester og noget dato-frilands-kylling, jeg fandt.

Et glas hjemmelavet myntegelé har som værtindegave fundet vej ind i mit skab. Det må bruges, gerne på anden vis end den traditionelle med hvidløgsspækket lammekølle og bouillonkartofler. Så da jeg for nylig så en salatopskrift med myntegele, var jeg glad.

Det var en opskrift på Rødkål i Mynte fra kogebogen “Kloge kalorier” af Birgitte Escherich/ Kostkompagniet, som jeg fandt på biblioteket. (Jeg er stor fan af at browse kogebøger på biblioteket. Masser af gratis, god inspiration.)
Bogen er en slankebog, og det forholder jeg mig ikke til her, men den del ser nu ganske fornuftig ud. Jeg lånte den for grøntsagsinspirationens skyld.

Jeg havde en stump rødkål liggende, men det var ikke nok, så jeg tilføjede nogle rå rødbeder og gjorde således:

Rødebede-rødkålssalat med mynte

Overhæld fintsnittet rødkål med kogende vand og lad det trække i 15 min. Dræn og slyng fri for væde.
Bland med revne rødbeder og masser af hakket mynte samt dressing af citron-/limesaft, olie, myntegele (kan sikkert udelades og erstattes med sukker og mere mynte), salt og peber.
Lad den gerne trække en time eller mere inden servering.

 

En halv agurk og en stødt pære skulle bruges. Jeg lod mig derfor inspirere af bogens opskrift på Grønne bønner med agurkevinaigrette og brugte frosne bønner:

Grønne bønner med pære og agurk i sennepsvinaigrette

Frosne grønne bønner optøs (enten i køleskabet over lang tid eller ved hurtigt at blanchere/dampe dem og køle dem ned i koldt vand). Skær dem i mindre stykker.
Skær små tern af saftig pære og udkernet agurk og bland det med dressing af dijonsennep, lys eddike, olie, lidt presset hvidløg, lidt sukker, salt og peber.
Bland pæreblandingen med bønnerne kort før servering, så bønnerne ikke mister den flotte grønne farve pga. syren.

 

Kyllingen var bryst+vinge af gourmetkylling fra Løgismose. Jeg gned dem med salt, peber, friskstødt grøn kardemomme, spidskommen og korianderfrø og lod dem trække, men jeg lavede grøntsagerne. Til sidst blev de stegt på pande og bagefter i ovn, ligesom anbefalet på pakken.

 

Kaleandtell_grøntsagsrester og datokylling

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.