Rabarberkompot med ingefær –
god til lam og ærtepuré med mynte

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Rabarberkompot med ingefær til lam

Nogle gange skal man have tømt sin fryser. Denne gang var det ikke i forbindelse med afrimning, men forud for vores lange tur til USA, som du nok skal få meget mere at høre om. Fryserindholdet bød bl.a. på rabarber, grønne ærter og grønne hestebønner, som jeg køber på frost hos en lokal nydansk grønthandler.

Jeg besluttede at bruge de sidste rester af den persiske lammekølle til en forårsfrisk ret. En stærk rabarberkompot med ingefær var lækkert tilbehør til lammet, beluglalinser kogt i lammesky fra den persiske lammekølle, puré af grønne hestebønner og ærter med frisk mynte og citronskal samt blancheret broccoli med balsamico.

Du kan læse her, hvordan jeg koger belugalinser.
Til ærtepuréen stavblendede jeg blot de optøede grønne ærter og hestebønner (smuttet fri for den ydre lyse hinde), iblandede finthakket mynte og smagte til med salt, citronskal og citronsaft.

Her har du opskriften på rabarberkompotten:

Rabarberkompot med ingefær

  • 360 g rabarber (friske eller frosne), i små stykker
  • 6 spsk sukker
  • 25 g revet frisk ingefær
  • Knap 1 tsk non-oxal (kan udelades)

Kog rabarberne op i en lille gryde sammen med en anelse vand og sukkeret. Tilsæt den fintrevne ingefær. Lad det koge uden låg, indtil rabarberne er helt møre og udkogte. Smag til med sukker. Tag kompotten af varmen og tilsæt evt. non-oxal, som både klarer farven og neutraliserer rabarbernes oxalsyre, som i store mængder skader tænder og knogler. Hæld på et skoldet glas, hvis du vil gemme rabarberkompotten længe, eller opbevar den i en boks i køleskabet og spis den indenfor nogle dage.

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.