Har du rester af and? Lav en flot og frisk salat

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Rester af and med frisk og flot salat

Trænger du til and på en let og frisk måde ovenpå julemiddagen? Brug dine rester af and i en farvestrålende salat med frisk kål, æbler og granatæblekerner.

Juledag lavede jeg denne sprøde salat af en rest rå rødkål, som var til overs, fra da jeg lavede julemiddagens varme rødkål med figner, ribs og julekrydderier. Desuden gemte køleskabet på hvidkål og bladselleri. Andre slags kålrester, fx spidskål eller grønkål, kunne have været brugt i stedet, men prøv at tænke på farverne, når du komponerer salaten. Det er flot med forskellige grønne, røde og lilla nuancer.

Det er også af hensyn til farverne, at jeg blander dressing i rødkål og de lyse grøntsager i hver sin skål, inden jeg arrangerer det hele på et fad. Rødkål og granatæblekerner kan nemt farve alt andet, hvis man blander det for tidligt.

Kaleandtell - Frisk salat til anderester

Vi spiste salaten som del af en julefrokost, hvor folk kunne vælge at spise anderester med salaten eller på rugbrød med varm rødkål og svesker. Derfor blandende jeg ikke rester af and i salaten, men serverede dem ved siden af. Du kan også vælge at plukke andekødet i mindre stykker og arrangere det mellem salatens grøntsager, granatæblekerner og valnødder.

Hvis ikke du har nogle rester af and fra julen, kan du i stedet stege et andebryst.

Kaleandtell - And og flot sprød salat

Farverig salat med kål, æbler og granatæblekerner til rester af and

(Til 2 personer som let hovedret eller 4 personer som forret eller del af en julefrokost)

 • 1 lille hoved hjertesalat (eller 2-3 håndfulde bitre salatblade, hvis du har det)
 • 3 dl snittet rødkål
 • 2 dl snittet hvidkål
 • 1 stængel bladselleri i tynde skiver
 • ½ syrligt æble i tern
 • 2 dl granatæblekerner
 • 2 håndfulde valnøddekerner
 • 2 tsk nøddeolie eller smagsneutral olie
 • 3½ spsk æbleeddike
 1. Læg valnøddekernerne på en bageplade med bagepapir, stil dem i ovnen og tænd på 140°C. De skal have, indtil de dufter og tager lidt farve. Tiden afhænger af, hvor hurtigt din ovn varmer op, men 15-20 minutter er en god tommelfingerregel. Bagefter kan du skrue op for temperaturen og lune dine rester af and, hvis du har lyst.
 2. Kom den snittede rødkål i en lille skål og vend den med 1 tsk olie, 1½ spsk æbleeddike og lidt salt og peber. Hvis du har lidt saft fra granatæblekernerne, kan du også blande den i rødkålen.
 3. Kom den snittede hvidkål, bladselleri i skiver og æbletern i en anden skål. Vend det med 2 spsk æbleeddike, 1 tsk olie og lidt salt og peber.
 4. Hak eller knus de ristede valnødder groft.
 5. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Fordel den på et fad; sådan vil salaten præsentere sig flottest. Arranger hvidskålsblandingen og rødkålen oven på salaten sammen med granatæblekernerne. Drys valnødderne over lige inden servering.

Kaleandtell - Salat med kålrester, granatæblekerner og valnødder

 

Nu er jeg ellers på vej over Pyrenæerne med næsen mod Barcelona. Dér skal vi spise spændende spansk mad, både moderne catalansk, tapas og lokaldyrket vegetarisk. Det skal du nok få mere at høre om, når jeg vender hjem for at dele gode tips til spisesteder i Barcelona.
Opdatering: Se de fem blogposter fra Barcelona.

Kaleandtell - I fly over Pyrenæerne

 

Andre fyldige salater med kød og masser af grøntsager:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.