Garam masala-blomkål i lun salat med feta og mynte

Facebooktwitterpinterestmail

Varme krydderier, cremet ost, knasende kerner og frisk grønt. Her er opskrift på en dejlig, fyldig solosalat med Garam masala-bagt blomkål og kartofler.

Kaleandtell - Solosalat med garam masala-blomkål

Garam masala er en indisk krydderiblanding med bl.a. spidskommen, korianderfrø, kanel, nelliker, kardemomme og sort peber. Den er krydret, men ikke stærk, og derfor kan man bruge store mængder af den for at få masser af smag. Jeg køber Garam masala i dåse fra Rajah hos min nydanske grønthandler. Jeg har prøvet et par forskellige producenter, og Rajahs er bedst, synes jeg.

Kaleandtell - Garam masala-blomkålssalat

 

I opskriften her har jeg brugt kogte hvide bønner, dels for at få nogle flere proteiner ind i vegetarretten og dels fordi jeg ikke havde kartofler nok. Vil man ikke bruge hvide bønner, kan man tilføje flere kartofler.

Garam masala-blomkål i salat med feta og mynte
Print Recipe
Salaten kan serveres lun eller kold. Portionen passer til 4 sultne voksne og så er der rester til madpakken.
Antal personer
5 personer
Antal personer
5 personer
Garam masala-blomkål i salat med feta og mynte
Print Recipe
Salaten kan serveres lun eller kold. Portionen passer til 4 sultne voksne og så er der rester til madpakken.
Antal personer
5 personer
Antal personer
5 personer
Ingredienser
 • 2 hoveder blomkål
 • 12 stk kartofler ca. 5 cm lange
 • 230 g hvide bønner kogt vægt (se note); kan erstattes af flere kartofler
 • 2 spsk garam masala
 • salt
 • 2 stk rød peberfrugt
 • 1 bundt forårsløg
 • 0,5 bundt mynte
 • 1 stk citron saften
 • 200 g feta fx Puck, som er dejlig cremet
 • 80 g græskarkerner
Antal personer: personer
Instruktioner
 1. Tænd ovnen på 210 grader med varmluft. Læg bagepapir på to bageplader/bradepander.
 2. Skyl blomkålen og skær den i buketter. Skræl kartoflerne, hvis de trænger, og skær dem i halve. Læg blomkål og kartofler på bagepladerne, gerne hver for sig (se note), og vend dem med garam masala og salt. Bag det hele i ovnen i 18-20 minutter, indtil det hele er mørt.
 3. Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de er gyldne og popper. Lad dem køle af i en lille skål.
 4. Fjern frøstol fra peberfrugter og skær dem i mindre stykker. Rens forårsløgene grundigt og skær dem i tynde skiver. Skyl mynten, pluk bladene af grove stængler og kasser sidstnævnte.
 5. Anret salaten på et stort fad. Læg bagt blomkål og kartofler samt kogte hvide bønner og dryp citronsaft over. Drys med peberfrugt, forårsløg og mynte. Smuldr fetaen over og drys med græskarkerner.
Recipe Notes

Bagning af blomkål og kartofler
De plejer at skulle have lige lang tid i ovnen, når kartoflerne skæres i mindre stykker. Men hvis du er usikker på bagetiden, kan du lægge kartofler og blomkål hver for sig på bagepladen, så det er nemmere at tage blomkålen ud og give kartoflerne lidt længere alene.

Kogte hvide bønner
Jeg har altid kogte hvide bønner i fryseren, så det er nemt at tage en portion op og optø i køleskab eller mikroovn. Du kan læse, hvordan jeg udbløder, koger og fryser dem under opskriftnoterne her. Jeg bryder mig ikke om smagen i dåsevarianten.

Hvis du vil lave "rester" til en anden dag
Hvis noget af salaten skal gemmes til et senere tidspunkt, så vent med at drysse græskarkerner over denne portion, så de ikke bliver bløde.

 

Jeg har lavet de krydrede kartofler og blomkål masser af gange. Det varierer lidt, hvad jeg kommer i salaten af urter, løg og nødder. Her er det rødløg, basilikum og peanuts foruden rød peber, kartoflerne og blomkålen.
I dette tilfælde lavede jeg ikke salaten som en solosalat med ost og hvide bønner som i opskriften ovenfor. I stedet for serverede jeg den med en karry-krydret krebinet og ærtehummus.

Kaleandtell - Krebinet, ærtehummus og salat med garam masala-bagt blomkål

 

Flere opskrifter med Garam masala og indisk-inspireret mad:


Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.