Knasende flæskesvær til din grove salat

Facebooktwitterpinterestmail

Nogle ser flæskesvær som useriøs mad og som uforenelige med et grønt, fiberrigt måltid. Nogle synes også, at de er svære at lave ordentligt sprøde. Her bruger jeg flæskesvær som knasende, salt, umami-eksplosivt drys på en grov knoldsellerisalat med pære og valnødder.

Kaleandtell - Flæskesvær på sellerisalat med pære og valnødder

Opskriften er en ret enkel, omend ikke hurtig, måde at lave sprøde flæskesvær på. Køb afskåret svær hos slagteren eller skær selv sværen af en flæskesteg. Når man har rester af flæskesteg, som opbevares i køleskabet, bliver flæskesværene ovenpå stegen bløde og kedelige af fugten. Men hvis man skærer sværen af inden tilberedning og tilbereder sværene for sig selv, kan de opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt boks, og så forbliver de sprøde.

Jeg brugte flæskesværene ovenpå en salat med knoldselleri, pære, persille, sennepsvinaigrette og ristede valnødder. Du kan se min grundopskrift på sellerisalat her: Bange for knoldselleri?
Denne gang tilføjede jeg bare pære frem for æble samt valnødder, som var ovnristede ca. 15 minutter ved 140°C.

Det blev et lækkert og helt fornuftigt måltid.

Kaleandtell - Knoldsellerisalat med flæskesvær, valnødder og pære

 

Sprøde flæskesvær
Print Recipe
Brug sværene som knasende drys ovenpå fyldige salater, som pynt på smørrebrød, i sandwiches eller simpelthen som salt snack.
Sprøde flæskesvær
Print Recipe
Brug sværene som knasende drys ovenpå fyldige salater, som pynt på smørrebrød, i sandwiches eller simpelthen som salt snack.
Ingredienser
  • svær (hud fra en gris), skåret fra kødet
  • salt
Antal personer:
Instruktioner
  1. Bring vand med salt i kog i en gryde. Skær sværen i strimler og eventuelt i mindre stykker. Kog sværene i 20 minutter. Tænd undervejs ovnen på 220 grader.
  2. Dræn sværene for kogevand og dup dem tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke. Læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande, som er stor nok til, at sværene kan ligge spredt i ét lag. Vend sværene med rigeligt salt og stil fadet i den varme ovn.
  3. Ovnsteg flæskesværene, indtil de er sprøde og gyldne. Fjern afsmeltet fedt flere gange undervejs med en ske. Efter 20-30 minutter er sværene færdige. Lad dem køle af på fedtsugende papir. De kan opbevares ved stuetemperatur en dag eller to.
Recipe Notes

 

 

Se flere opskrifter på grove salater med kød:


Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.