Frokost på Fanø – Fin, frisk fisk

Facebooktwitterpinterestmail

Fridag på Fanø med smukt forårsvejr, dejlig natur og en frokost i solen med gode lokale Vadehavs-råvarer hos Rudbecks Ost & Deli.

Kaleandtell - Fanø laks og Nordsø rejer fra Rudbecks

I øjeblikket slår jeg mine folder i Esbjerg i forbindelse med arbejde. Derfor var det oplagt at bruge Kr. Himmelfarts-ferien på at udforske det sydjyske.

I fredags tog Rasmus og jeg en tidlig færge til Fanø og begav os på cykel rundt på øens Panoramarute.

Det føltes fantastisk at cykle rundt i Fanøs smukke og varierede natur. Vejret var perfekt og viste øen fra sin mest charmerende side. Hvilken følelse at cykle i forårssolen nede på den lange brede sandstrand på øens vestside, som tidevandet havde gjort cykelvenlig.

Kaleandtell - Fanøs brede sandstrande

I plantagen på øens østside så vi harer og rovfugle samt snakkede med kødkvæg, måske samme slags som Rasmus senere skulle fortære i sin frokost.

Kaleandtell - Cykeltur på Fanø

Efter cykelrutens 31 kilometer fuld af oplevelser trængte vi til en stor, god frokost. Jeg havde på forhånd udset mig Rudbecks Ost & Deli, der også er en café med servering ude og inde.

Kaleandtell - Rudbecks Ost & Deli, Nordby, Fanø

Rudbecks har fingeren på pulsen med deres fokus på lokale råvarer fra Vadehavsområdet, stilrene vintagemøbler i mørke træsorter, ja sågar et lille hjørne med gastro-lekture. Familien Rudbeck har forstået at skabe et spisested, som taler til folk som Rasmus og mig.

Jeg elsker god, frisk fisk, så jeg valgte to velvoksne stykker smørrebrød med henholdsvis Fanø laks med rygeostecreme, urter og syltede agurker og Nordsø rejer med æg, rødløg og samme rygeostecreme. Det var rigtig glimrende.

Kaleandtell - Smørrebrød hos Rudbecks på Fanø

Rasmus gik ombord i en Sønderho burger opkaldt efter den sydligste by på Fanø. Den var lavet med lokalt oksekød fra Sønderho Gårdbutik, Fanø-skinke og ost fra et af de lokale mejerier. Den var rigtig god, fordi råvarerne var i top.

Kaleandtell - Burger med okse, skinke og ost fra Fanø

 

Rudbecks ligger på Hovedgaden i Nordby, byen hvor færgen fra Esbjerg lægger til. Den lille by er super charmerende med sine stråtækte huse. Og på denne tid af året er mængden af turister behersket. Kort sagt, vores fridag på Fanø med frokost og frisk luft kunne ikke have været bedre.

Kaleandtell - Hyggelige Nordby på Fanø

 

Læs om andre oplevelser med nordisk mad:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.