Klima-brunch og “Pels – Liv og Død” på Nationalmuseet

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Klima brunch Nationalmuseet

Kaleandtell - Nationalmuseet - brunchmenu

Der er masser af farverige grøntsager på buffeten med brunch på Nationalmuseets café. Klassikere som røræg og bacon bliver man ikke snydt for, men det er overfloden af friske og bagte grøntsager i et væld af fyldige salater, som udmærker brunchbuffeten.
Klimavenligheden består i, at de vælger årstidens danske råvarer.

Der er en række hjemmelavede marmelader og smørepålæg. Jeg valgte en rabarber-havtorn-marmelade til mine fåreoste, og den viste sig også at indeholde jordskok. Det gav en ret aparte smag, men jeg giver thumbs up for vovemodet.

Jeg er ellers ikke så meget til brunch, men Nationalmuseets vil jeg gerne have. Måske mest fordi udvalget giver mulighed for et mere frokostpræget grønt måltid, som jeg kan slutte af med søde sager og kaffe ad libitum.

 

Kaleandtell - Klimabrunch Natmus

 

Som sødt, tilfredsstillende punktum tog jeg følgende sammen med kaffen:

  • Godt, hjemmebagt rugbrød med ost og hybenkompot.
  • Tung brownie, som var klæg på den gode måde.
  • Sprød croissant med mælkekaramel (dansk udgave af dulce de leche, som viste sig også at smage ekstravagant godt til brownien)
  • Drænet yoghurt med sirup og müsli.

Uhmmm!

Kaleandtell - Brunch Nationalmuseet - Det søde

 

Der er gratis adgang på Nationalmuseet, og jeg kan kraftigt anbefale at kombinere weekendbrunchen med et besøg i en af udstillingerne. Jeg kan godt lide at bruge bare en time eller to, eventuelt afbrudt af en brunchpause. Så er der stof til hjerne og sanser.

I går så vi særudstillingen Kaleandtell - Nationalmuseet - PelsPels – Liv og Død, som løber frem til 22. februar 2015.

Der er politik, hands-on oplevelser, håndværk, viden og meninger. Gæt en pels og se et besøg på en minkfarm, inklusiv pelsning in action. Jean Paul Gaultier-pelskreationer og hundrede år gammelt regntøj af hvalros-tarme (!) fra inuit i Nordalaska.

Jeg synes, at det var en interessant udstilling, som både diskuterer pels i et nutidigt perspektiv og sætter pels ind i en historisk sammenhæng. Ganske udmærket at bruge en time eller to på en lørdag eller søndag i forbindelse med brunch.

 

Kaleandtell - Nationalmuseet - Danmarkshistorier 1660-2000

Til min fødselsdag forrige år inviterede jeg familien ind til brunch og Danmarkshistorier. Vi tog den sidste del af udstillingen fra ca. 1940 og frem til 2000, altså indenfor de tilstedeværende generationers levetid.

Alle syntes, at det var sjovt og interessant, og udstillingen gav anledning til mange gode samtaler på tværs af aldersklasserne.

Anbefaling hermed videregivet til en oplevelsesrig fødselsdag med gratis entré og gode spisemuligheder.

Hele udstillingen, som starter fra 1660, er alt for lang at komme igennem på én dag, synes jeg. Så vælg en periode, som interesserer jer særlig meget.

Kaleandtell - NatMus - Danmarkshistorier

 

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.