Zurich del 4:
Chokolade, chokolade og chokolade

Facebooktwitterpinterestmail

Schweizerne er stolte af deres chokolade, og vi besøgte to traditionsbundne konditorier i Zürich.

Confiserie Sprüngli holder til i en stor ejendom på shopping- og finanshovedgaden Bahnhofstrasse. På 1. sal er der café og restaurant (det er dog en vel fornem betegnelse, synes jeg. Se nedenfor). Stueetagen huser en mindre formel café samt forretning med udsalg af chokolade, kager og signaturkagerne luxemburgerli, som er schweizernes variant af det, franskmændene – og de senere år også danskerne – kalder macarons (hvis danskerne altså ikke vælge den amerikanske udtale macaroons).
Jeg er ikke særlig betaget af mararons; til gengæld elsker jeg chokolade, så det var selvfølgelig, hvad jeg valgte at spise og drikke på 1. sal hos Sprüngli.

Jeg drak varm chokolade og valgte derfor en mokkakage, hvor chokoladen i kagen fik lidt modspil af kaffens bitterhed. Kagens nederste tynde lag var sprødt og knasende, hvilket i kombination med cremerne gav en meget lækker fornemmelse i munden.

Kaleandtell_Sprungli mokkakage Zurich

 

Den varme chokolade var meget lækker. Fyldig, men ikke bitter.

Kaleandtell_varm chokolade Zurich

 

Rasmus drak kaffe og fik en chokoladekage med chokolade, chokolade og chokolade.
Kagestykkerne var ikke kæmpestore, men det var nok!

Kaleandtell_Sprungli chokoladekage

 

Kvaliteten af kager og varme drikke var helt sikkert i orden hos Sprüngli. Atmosfæren levede ikke helt op til mig smag. Caféen er meget stor og ret larmende. De store vinduer giver masser af lys og udsigt over mylderet på Bahnhofstrasse, og de mange velklædte gæster indikerer en eksklusivitet, som ikke helt harmonerer med den urolige, lidt slidte cafeteriastemning, jeg synes, der var. Man kan også bestille vin, drinks og salte frokostretter, men at betegne stedet en restaurant, som de selv gør, ville jeg nu ikke.

 

Kastanjekage og varm chokolade med kanel

På et andet gammel konditori, Honold, var jeg nødt til at prøve en kage med kastanje. Det er åbenbart en traditionel ting i Schweiz at lave kager og desserter med kastanje-vermicelli (egentlig betegnelse for tynde nudler/pasta).

Jeg kunne ikke spise dessert på de restauranter, hvor vi spiste gedigen, traditionel schweizisk mad med rösti og som også havde desserter med kastanjevermicelli på kortet. Så jeg prøvede vermicellikagen hos Honold.

Den var dog noget af en skuffelse. Ret kedelig, tung og lidt tør kage med hvid bund, creme, flødeskum og kanstanjevermielli. Der var antydning af noget frugtmarmelade, men kage ville have haft godt af noget mere syrlig frugt, synes jeg.

Til gengæld var den varme chokolade med kanel god, men ikke så intens, som hos Spüngli.

Kaleandtell_kastanje kage Honold

 

Ligesom Sprüngli, har Honold chokolade- og kagebutik i stueetagen og café på 1. sal. Honold kalder det et tea room, som også serverer sandwiches og salte snacks. Stedet ligger i en sidegade til Bahnhofstrasse og er meget mindre og mere rolig end Sprüngli. Der er en lille balkon, man kan sidde på, når vejret er godt og lunt, hvilket det var i oktober, da vi var i Zürich.

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.