Etiopisk – Hyggelig mad at dele

Facebooktwitterpinterestmail

Har du prøvet at spise etiopisk?

Jeg prøvede det for nylig i Washington DC, som har et relativt stort mindretal med etiopisk baggrund. En af vores danske venner, som bor i DC, tog os med til et hyggeligt måltid på Zenebech Injera.

Kaleandtell - Etiopisk mad

Vi tre valgte at dele to combos (sammensat smagsmenu), én vegetarisk og én med kød, som blev serveret på et stort fælles fad. Der var rigeligt mad til tre.
Man deler det store fad med forskellige kødstuvninger og grøntsagsretter. Man spiser med fingrene og bruger stykker af pandekagerne (under de sammenkogte retter og på fadet øverst til venstre) til at tage maden op med. Jeg synes, at det er en rigtig hyggelig måde at spise på.

Se hullerne/boblerne i pandekagerne, som hedder injera. De viser, det var en livlig surdej, og pandekagerne har også en syrlig smag. De er traditionelt lavet af den glutenfri kornsort teff, som jeg ellers ikke kender.

 

Kaleandtell - Injera Restaurant, NYC

I går spiste vi igen etiopisk, denne gang på Injera i Meatpacking District (New York City).

Hvor førnævnte Zenebech Injera i DC er et basalt og billigt spisested i et utrendy kvarter, er Injera på Manhattan en lille hip, cozy lounge og restaurant med cocktails og en overraskende god live-musiker (torsdagsaftener). Som følge deraf er priserne for en combo 3 gange højere.

Prisen er det eneste lille kritikpunkt, jeg har til Injera, som ellers var et dejligt sted med god betjening. Man betaler selvfølgelig for atmosfæren, som var rigtig rar, samt beliggeheden. Vi kom fra Whitney Museum of American Art, der har åbent til kl. 22 torsdag-fredag-lørdag. Der er også masser af eksklusiv shopping i kvarteret samt sydenden af the High Line, en interessant park hævet højt over gadeniveau på et gammel, nedlagt jernbanespor. Det er et fint åndehul med pæne offentlige toiletter og diverse kaffe- og snackmuligheder.

Kaleandtell - Etiopisk injera og sammenkogte retter

 

Nysgerrig på mere spændende mad i Washington DC og New York City?

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.