Min sommers grove salater

Facebooktwitterpinterestmail

Under de seneste måneders madeventyr i USA har jeg også lavet grove salater med masser af grøntsager, fibre og fylde. Her får du 7 grove salater i billeder og stikord.

 

Kaleandtell - Grove salater - Salat med rabarber og boghvede

Boghvedesalat med rabarber

Boghvede (tilberedt som beskrevet her: Fyldig salat med gulerod, mynte, boghvede og citrondressing), rabarber bagt med lidt sukker, rødkål, gulerod, salatløg og smuldret feta samt basilikum blendet med olivenolie, salt og lidt citronsaft.

 

 

Kaleandtell - Salat med quinoa og kål

Rødkålssalat med quinoa og mango

Rødkål vendt med dressing af limesaft, mandelolie, presset hvidløg, lidt sukker, salt og peber. Derpå vendt med afkølet flerfarvet quinoa, salatløg, rød peber, mango, frisk koriander og hakkede mandler. Serveret med spejlæg på toppen.

 

 

Kaleandtell - Grønkål med ristet pepperoni og appelsindressing

Grønkålssalat med appelsin og ristet pepperoni

I USA sælger de alle steder poser med renset, grofthakket grønkål, som er lige til at hælde i salatskål eller gryde. Det er nemt, og det kommer jeg til at savne.

Grønkål smager godt og er sundt, men det skal gerne gennemarbejdes med en dressing, som mørner det lidt, da de helt rå blade godt kan være lige lovlig stride at tygge i.

Her blev grønkålen krammet grundigt med en dressing af appelsinsaft, ristet sesamolie, presset hvidløg, røget paprika, stødt koriander og salt. Jeg kom også en lille rest rødkål i salaten. Til sidst vendt med sprødstegt pepperoni og serveret med kogt flerfarvet quinoa.

 

 

Kaleandtell - Grove salater - Blomkålssalat med thai vinaigrette

Blomkål og rosenkål med thai vinaigrette

Jeg blandede meget fintsnittede rosenkål med blomkålsbuketter, som var blancheret i 1½ minut og straks afkølet i koldt vand. De to slags kål blev vendt med en thai vinaigrette af fiskesovs, riseddike, limejuice, presset hvidløg, chili og lidt mørkt sukker. Til sidst vendte jeg mango i salaten og dryssede med ristede græskarkerner. Peanuts ville også have været gode i.

 

 

Kaleandtell - 4. of July dinner

Rødkålssalat med avocado og ristet gulerodsdressing

Den ristede gulerodsdressing med appelsin og spidskommen, jeg tidligere har skrevet om, blev denne gang brugt på en rødkålssalat med slikærter, avocado, salatløg og frisk koriander. Salaten blev serveret med æble-røgede pølser og surdejsbrød smurt med hvid bønnepuré med bagte hvidløg.

 

 

Kaleandtell - Vilde ris i salat med majroer og radiser

Radiser og majroer i salat med vilde ris

Her brugte jeg den helt fantastiske mexicanske rodfrugt jicama, som jeg desværre aldrig har set i Danmark. De rå stave har en dejlig sprød, men ikke hård, konsistens, og smagen er saftig, æbleagtig og en anelse sød. Derfor kan man i mangel af jicama bruge sprøde, ikke for søde æbler.

Stave af jicama og majroer blev blandet med radiser og rødløg og vendt med limesaft, afkølede vilde ris, bredbladet persille og ristede pinjekerner.

 

 

Kaleandtell - Kikærtesalat med rødkål og feta

Krydrede kikærter med rødkål og feta

Jeg stegte hakket hvidløg i olie på en pande og fiskede hvidløgene op og over i salatskålen. Kogte kikærter blev ristet i olien, krydret med røget paprika og stødt koriander og til sidst glaseret i et par spiseskefulde soja, som fik lov at koge ind på kikærterne.
Rødkål vendt grundigt med limesaft blev blandet med kikærterne, feta og frisk koriander.

 

Denne sommers grove salater har budt på rigtig meget rødkål, både fordi det er flot og smager godt, men også fordi, det var den billigste basiskål i mine amerikanske supermarkeder. Hjemme i Danmark bruger jeg især spidskål om sommeren, men denne type kål har jeg sjovt nok slet ikke set i USA. Nu, hvor jeg netop er vendt hjem til Valby igen, glæder jeg mig til at spise masser af spidskålssalat.

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.