Linsesalat med saltet citron og persillerod

Facebooktwitterpinterestmail

Denne linsesalat med saltet citron og persillerod smager utrolig godt og dejligt anderledes med vegansk umami, friskhed og lækkert bid fra rå persillerod.

Kaleandtell - Puy linsesalat med persillerod og saltcitron

Jeg har faktisk ikke været den store fan af persillerod, må jeg indrømme. Men med denne linsesalat med saltet citron og småbitte tern af rå persillerod har jeg fundet en ny måde at bruge persillerødder, som jeg synes fungerer rigtig godt. Jeg kan godt lide den friske persillearoma i rå persillerod (deraf navnet). Men den rå rod skal skæres i små tern, før den føles rar i munden.

Hvis du er i tvivl om, hvordan en persillerod ser ud, eller hvordan du kender den fra pastinak, så læs mere her:

 

Jeg laver tit forskellig slags linsesalat. Denne gang brugte jeg små Puy-linser. De er pæne efter kogning og smitter ikke af ligesom belugalinser. Men jeg er nu sikker på, at denne linsesalat også vil smage rigtig godt med belugalinser eller de lidt større grønne linser, som ellers er min basis-linse til linsesalater. De grønne linser er helt klart det billigste valg, hvis du køber linserne hos en nydansk grønthandler.

Kaleandtell - Linsesalat med saltet citron

 

Som jeg skrev om forleden, smager saltede citroner rigtig godt af citron uden at være sure, og de har masser af umami-smag, som er tilfredsstillende og forstærker linsesalatens smage. De er nemme at lave, selvom de skal stå og trække. Læs her, hvordan du gør:

 

Opskrift på linsesalat med saltet citron og rå persillerod

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl små grønne linser (Puy linser)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 250 g persillerod (renset vægt)
  • ½ saltet citron
  • saft af 1 lille citron (eller efter smag)
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 dl finthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Kog linserne i 6 dl vand med bouillonterningen, indtil linserne er møre, men ikke udkogte (ca. 20 min.). Dræn eventuelt overskydende kogevand fra, og lad dem køle helt eller delvist af.
  2. Skræl persillerod og skær den/dem i småbitte tern. Hak persille og saltede citron fint.
  3. Bland de kogte linser med rå tern af persillerod, olivenolie, citronsaft, hakket saltet citron og bredbladet persille. Smag til, om salaten trænger til salt eller mere citronsaft.

Bemærkning

Kan serveres med det samme eller tilberedes i god tid før servering. Kan også fint holde 3 dage i køleskabet.

 

Kaleandtell - Bagte rødbeder og linsesalat med persillerod

Det er absolut ikke sidste gang, jeg laver denne udgave af linsesalat. Den vil fungere rigtig godt, både som fyldig solosalat og som tilbehør til kød eller vegetarmad. Forleden brugte jeg den som tilbehør til de langtidsbagte rødbeder med feta, kapers og rødløg, som jeg skrev om her:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.