Squash i fokus med 15 squashopskrifter – del 1

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Hemulen og squashen

I den kommende uge sætter jeg fokus på squash med 15 squashopskrifter. Det er højsæson, så squash er gode og billige. Hvis man dyrker dem selv, kan man nemt få for mange, for squash er produktive planter.

Du får disse 15 squashopskrifter. Nogle er nemme og hurtige, andre er arbejdskrævende. De er så forskellige, at du sagtens kan få brugt mange squash uden at blive træt af dem.

Squashopskrifter

(Links følger som ugen skrider frem og jeg poster del 2-4.)

Squash del 2:

 

 

Squash del 3:

 

 

Squash del 4:

 

Så der er altså masser af squashopskrifter at komme efter. Følg med, det bliver godt!

 

Squash på altanen

Man kan dyrke squash i krukker på altanen, hvis ikke man har en have.

Udover at jeg synes, at det er sjovt at dyrke mine egne grøntsager, har det også den fordel, at du kan høste dine squash, når de har den størrelse, som du vil have. Minisquash til små appetizers, små og mellemstore squash (15-20 cm lange) til det meste og kæmpestore squash, hvis du har svært ved at følge med planternes produktivitet og har brugt din tid på noget andet i lidt for mange dage. Disse kæmper kan rives og bruges i kage, madpandekager og tærter. Generelt er squashsmagen bedre, jo mindre frugten er.

Kaleandtell - Squash dyrket i krukke

Jeg kan anbefale at vælge en kompakt sort, hvor hver plante ikke laver så lange stængler, men mere kompakte planter. Så overgror de ikke hele altanen.

Squashplanter er produktive, men kun hvis de får tilstrækkelig næring og vand. Så gød dine planter, ellers risikere du ikke at få nogen squash ud af anstrengelserne.

Det er bedst at have flere planter, for så er sandsynligheden for at have både han- og hunblomster på samme tid størst. Squashblomster skal nemlig bestøves for at give squash.

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.