Nem efterårsmad:
Frittata med hokkaido og røget paprika

Facebooktwitterpinterestmail

Ovnbagt frittata er nem mad. Her fylder jeg den tykke æggekage med hokkaido-græskar. Røget paprika og rosmarin pifter den søde græskar-smag op.

kaleandtell-hokkaido-i-ovnbagt-aeggekage

Det er efterår og tid til græskar. Hokkaido er nemt at finde i de fleste supermarkeder, og det er nemt at bruge i denne opskrift, fordi du ikke skal skrælle din hokkaido.

Frittata er det italienske navn på en æggekage, tyk og fuld af grøntsager. Her har jeg lavet en efterårs-frittata, hvor jeg bruger hokkaido og en enkelt bagekartoffel, som lå ensom i mørket og ville noget. Fyldet kan varieres utrolig meget – Det har jeg skrevet en masse om her: Brug rester af kartofler og andre rodfrugter i en frittata

Hokkaido og andre græskar bliver søde, når de bages eller koges. Det smager dejligt, men det kræver også, at sødmen får modspil og flere nuancer. Her løfter jeg smagen med de dybe, jordede noter af frisk rosmarin og røget paprika.

Kender du røget paprika? Det er et rigtig spændende krydderi med en dyb, røget, nærmest kødfuld smag, som er supergodt til alt muligt, ikke mindst vegetarmad. Læs om det her:

Røget paprika, hvad kan jeg bruge det til?

Sådan spurgte min veninde for nylig. Her får hun og du nogle opskrifter og idéer til, hvad røget paprika kan ...
Læs Mere

 

Jeg bager hokkaido i tern på en bageplade, så de ligger i ét lag med lidt afstand. På den måde bliver de hurtigere møre, og hvis du bruger bagepapir på pladen, går oprydningen nemt.

Selve frittataen laver jeg i en mindre bradepande, så grøntsagsfyldet ligger tætpakket (som på billedet herunder) og kan dækkes nogenlunde af æggemassen.

kaleandtell-hokkaido-til-frittata

Jeg har en vildt god lille slip-let-bradepande. Den er fra Scanpan og har en Pyrolux-titanium-belægning, som virkelig slipper og har holdt i 4-5 år efterhånden. Den er alletiders til frittata. Et almindeligt ovnfast fad kan også bruges, men så skal det smørres.

kaleandtell-ovnbagt-frittata-i-slip-let-bradepande

 

Frittata med hokkaido og røget paprika
Print Recipe
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Frittata med hokkaido og røget paprika
Print Recipe
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Ingredienser
 • 1 stk hokkaido
 • 1 stor bagekartoffel (kan udelades)
 • tsk rosmarin frisk (eller 3/4 tsk tørret)
 • 1 spsk olivenolie
 • salt og kværnet peber
 • 8 stk æg
 • 8 spsk mælk
 • 1 tsk røget paprika eller efter smag - tørre krydderier varierer
 • ½ tsk bagepulver (kan udelades, men giver luftighed)
Antal personer: personer
Instruktioner
 1. Tænd ovnen på 200 grader (uden varmluft). Læg bagepapir på en bageplade.
 2. Vask og flæk hokkaido-græskarret. Fjern kernerne med en ske og skær den hårde stilk af. Skær resten i tern af ens størrelse (ca. 2 cm på hver led). Hvis du også bruger bagekartoffel, skal den eventuelt skrælles og derpå skæres i tern. Vend det hele med olivenolie, salt, kværnet peber og hakket rosmarin på bagepladen med bagepapir.
 3. Bag grøntsagerne i ovnen, indtil det hele, også skrællen på hakkaidoen, er mørt (15-20 minutter).
 4. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt røget paprika og bagepulver. Pisk godt, så der ikke er klumper. Tilsæt eventuelt også salt og peber, hvis ikke du har krydret de bagte grøntsager så meget.
 5. Kom de bagte tern af græskar (og evt. kartoffel) i en mindre slip-let bradepande eller et smurt ovnfast fad (omtrent A4-størrelse). Hæld æggemassen over og stil bradepanden i ovnen. Bag frittata'en, indtil æggemassen er stivnet, ca. 20 minutter.

kaleandtell-frittata-med-hokkaido-og-kartoffel

Servér din hokkaido-frittata med en knasende sprød salat med syrlig dressing. Det spiller supergodt sammen med den varme, bløde og søde græskar-frittata med de dybe, jordbundne smage af rosmarin og røget paprika.

Her er min salat med glaskål. Jeg elsker glaskål, især for den lækre sprøde konsistens, men også for saftigheden og den milde, let søde smag.

kaleandtell-salat-med-glaskaal-og-aeble

Jeg havde en rest rå blomkål liggende, så den kom også i salaten. Jeg kan godt lide rå blomkål, men så skal den hakkes fint. Her valgte jeg i stedet en doven genvej til at få den mildere og sødere smag af tilberedt blomkål frem: Jeg overhældte blomkålsbuketter med kogende vand fra elkedlen og lod det stå og passe sig selv på køkkenbordet, mens jeg ordnede resten af salaten.

Salat med glaskål og æble

 • Del 1/3 hoved blomkål i mindre buketter. Læg dem i en kasserolle og hæld kogende vand fra elkedlen over. Læg låg på og lade dem stå i 5 minutter. Dræn og køl af.
 • Skær den grove, træede skræl af 1-2 glaskål. Skær det knasende indre i stave.
 • Fjern kernehuset på 1-2 æbler. Skær dem i tern.
 • Vask, nip og hak ½-1 bundt bredbladet persille.
 • Bland blomkål, glaskål, æble og persille i en skål. Smag til med fint salt og æbleeddike. Dryp med lidt (valnødde-)olie og vend rundt.

kaleandtell-hokkaido-i-ovnbagt-aeggekage

 

Græskar er guld! Læs flere opskrifter med hokkaido og andre græskar:


Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.