Facebooktwitterpinterestmail
Saltede citroner og andre citrusfrugter
Jeg bruger citroner i denne opskrift, men i princippet kan du gøre det samme med alle slags usprøjtede citrusfrugter. Usprøjtet vil i praksis sige økologisk, og dette er vigtigt for ikke at få overfladebehandling i de færdige saltede citroner, som man spiser alle dele af, både hele skrællen og citruskødet.
Antal personer
1patentglas à 0,75 L
Ventetid
2måneder
Antal personer
1patentglas à 0,75 L
Ventetid
2måneder
Ingredienser
  • 4-6stk citronerøkologiske (afhængig af størrelse)
  • 1stor håndfuld groft saltper citron
  • 2dl olivenolie
  • kogende vandtil at fylde glasset
Instruktioner
  1. Vask og tør citronerne. Skær et dybt kryds i dem, så de næsten går i kvarte, men stadig sidder sammen i enden med stilken. Prop så meget groft salt ind i hver citron, som der kan være, og pak dem tæt i et helt rent sylteglas, så de holder hinanden i spænd og ikke kan flyde op til overfladen.
  2. Hæld olivenolie i glasset og fyld op med kogende vand, så citronerne er helt dækkede. Olien skal lægge sig som et tyk lag (2-3 cm) øverst i glasset. Fyld evt. op med lidt mere olie. Luk så straks glasset. Prik let til glasset, så eventuelle luftlommer frigøres og stiger op til overfladen. Lad citronerne trække ved stuetemperatur i 2 måneder.
Recipe Notes

Du kan spise hele den saltede citrusfrugt med skal og det hele. En stor del af pointen med saltningen er, at bitterstofferne i de hvide hinder fjernes og hele den tykke skræl blødgøres, så alle dele af citrusfrugten kan spises. (Fjern evt. kernerne, inden den færdige saltcitron kommes i maden; de er ikke så rare at få hele i munden.)

Holdbarhed:

Saltningen og fraværet af ilt gør holdbarheden meget, meget lang. Det uåbnede glas kan snildt holde 1 år. Når du tager hul på glasset, så hold rigtig god hygiejne (rene redskaber, luk straks glasset igen). Så kan det åbnede glas med saltede citroner holde i mange måneder, især hvis du kommer det i køleskabet.

Facebooktwitterpinterestmail