Vildtaften på Den Gamle Avlsgård – hygge med Netværk for Ribe-tilflyttere

Facebooktwitterpinterestmail

I dag handler det om 2 ting: Hvordan skaber du et rart netværk, når du er ny tilflytter i en lille by? Og: Hyggelig vildtaften på Den Gamle Avlsgård i Ribe.

kaleandtell-laks-paa-den-gamle-avlsgaard-i-ribe

Hvis du gør, som Rasmus og jeg har gjort – tager springet og flytter til en lille by i en ny landsdel – vil du sikkert også gerne lære nye, spændende, åbne mennesker at kende i dit nye område.

Hvordan skaber du et nyt socialt netværk som tilflytter?

Selvom du måske er heldig at få søde, hjælpsomme naboer og gode kollegaer i din nye by, kan det være rart at møde andre tilflyttere i samme situation, som i særlig grad er åbne for nye mennesker og venskaber.

Gennem sit arbejde fik Rasmus kontakt til et spirende initiativ: Netværk for Ribe-tilflyttere. Varedeklarationen var ikke til at tage fejl af – det lød som den helt rigtige ingrediens til vores nye liv.

24320917Ribe. Foto: cc-by-sa-3.0|Hans Stasse

Sådan et netværk kan du bidrage til på flere planer:

  • Vær med til at stable et arrangement på benene
  • Trop op til arrangementer med velvilje
  • Opret en Facebook-gruppe, email-liste og/eller andre fora til at nå dit nye netværk
  • Invitér andre tilflyttere, du møder på din vej, med i netværket

Inspiration til arrangementer i dit nye netværk for tilflyttere

Arrangementernes form og indhold er fuldstændig op til jer, jeres personlighed og interesser.

Første gang, vi mødtes i vores netværk, bød på Den Usandsynligt Svære Ribe-Quiz, hvor vi lærte hinanden finurlig og basal viden om vores nye by. Vi fik også en bid mad sammen på Ribe Kunstmuseum og en introduktion til museet, hvor også andre tilflyttere end Rasmus arbejder.

I fremtiden er der planer om at mødes til tapas og snak på Ribes nye tapas-sted.

Det seneste arrangement i Netværk for Ribe-tilflyttere stod Mia for.

kaleandtell-den-gamle-avlsgaard

Den Gamle Avlsgård i Ribe

Ribe-tilflytteren Mia bor og arbejder på Den Gamle Avlsgård. Hun bød os indenfor i de stemningsfulde lokaler, som giver mulighed for ro og fordybelse, og lagde op til en imødekommende snak om Rødder & Fødder. Hvor kommer vi tilflyttere fra, hvor har vi bevæget os hen og hvordan slår vi nye rødder her i Ribe?

Den Gamle Avlsgård blev bygget som fattiggård i 1879. Stedet har siden været avlsgård og er nu refugium og kursussted. Avlsgården har også ambition om at omfavne lokalsamfundet ved at invitere indenfor til månedlige spisearrangementer. Restauranten har altså kun åbent lejlighedsvist for offentligheden. Tjek programmet på deres hjemmeside.

Der er fokus på årstidernes gang, lokale råvarer og økologi. Og denne november-torsdag var temaet “Vildtaften“. Vi blev mødt af en varm, håndholdt stemning og fik en hyggelig, rustik aften i stearinlysenes skær.

Omstændighederne taget i betragtning var jeg denne aften ikke dissekerende kritiker, men jeg vil gerne fortælle dig lidt om maden, så du kan danne dig et indtryk af sådan en middag på Den Gamle Avlsgård i Ribe.

kaleandtell-menu-til-vildtaften-i-november

Vildtaften med lokale råvarer

De vilde råvarer var gennemgående i menuen. Ikke bare dyrevildt, men også svampe, nødder og frugter.
Aftenen igennem fortalte kokken, Thomas Walbom, samt naturvejleder og skovfoged, Claus Simonsen, om maden og det at gå på jagt og sanke (samle mad i naturen).

I anledning af varsler om efterårets første slud startede vi med et glas varm hyldeblomstsaft af egen høst med ingefær, mynte og citron.

kaleandtell-varm-hyldeblomstdrik-paa-den-gamle-avlsgaard

 

Derpå fik vi en lille appetitvækker af koldrøget laks fra Fanø med æble, broccoli og birkes.

kaleandtell-laks-paa-den-gamle-avlsgaard-i-ribe

 

Bag forrettens let kryptiske titel, “Into the woods”, gemte sig en palet af kødretter. Bryst af gråand, Danmarks almindeligste vildand, rådyrfrikadeller, rosmarin-snobrød og små tærter fyldt med røget hjort.

kaleandtell-graaand-og-rosmarin-snobroed-til-vildtaften

 

Aftenens absolut bedste madindslag var, efter min mening, hovedretten med saftigt, mørt rådyr, som var skudt lokalt. Rådyrkødet var svøbt i en smagfuldt krydret kyllingefars og blev serveret med bønnepuré, spæd spinat, sprøde nødder og intens Karl Johan-sauce.

kaleandtell-raadyr-og-karl-johan-paa-ribes-gamle-avlsgaard

 

Desserttallerkenen bød på pocheret pære fra egen have, chokoladetærte og sorbet af blommer og bær.

kaleandtell-dessert-med-lokal-frugt-fra-ribe

Middagen på Den Gamle Avlsgård var en atmosfærefyldt ramme om en virkelig hyggelig aften med de rareste mennesker.

Læs om flere spiseoplevelser i Ribe og Omegn:

Listen vil forhåbentlig vokse med tiden.

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.