Dining Week 2016:
Fleisch – slagter og spisested

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Fleisch - slagter og spisested i Kødbyen

På Fleisch er projektørlyset rettet mod kødet, og sådan skal det være hos en slagter, som også agerer spisested. Og det gør de godt hos Fleisch.

Jeg har stor madnysgerrighed. I en tid, hvor stadig flere af mine måltider er vegetariske, var jeg sært fascineret af tanken om en middag hos Kødbyens slagter, som sætter en ære i at bruge kød i alle afskygninger til både mad og drikke – de reklamerer med bacon-infuserede cocktails.

Så vidt gik jeg dog ikke, da jeg besøgte Fleisch under sidste uges Dining Week 2016. Rasmus og jeg slog os i stedet på en ølmenu, men mere om det senere.

Konceptet til Dining Week er tre forudbestemte retter til 225 kr (incl. gebyr). Fleisch valgte dog at forkæle alle gæster med nogle ekstra småretter, og vi fik således 7 serveringer i alt. Det svarer nogenlunde til Fleischs normale Slagermenu med 7 småretter til 350 kr. Desuden tilbyder de småretter a la carte.

Aftenen startede med kyllingelevermousse og smørristet brød.

Kaleandtell - Kyllingelevermousse og smørristet brød

 

Derpå fik vi sprøde croquetter af svinekæber med tatarsauce. Uhm! Det var en god croquette; super saftige trevler af svinekæber med dejlig krydring, som gav os begge juleassociationer. Vi kunne ikke helt blive enig om, om det var kardemomme eller pomerans.

Kaleandtell - Croquetter af svinekæbe hos Fleisch

 

Så ankom den præannoncerede forret, en kalveterrin med hale, bryst og tunge. Den var fast, kødfuld og velsmagende og blev serveret med gode hjemmesyltede agurker, kørvel og estragon, meget lækkert maltbrød og hjemmerørt sennep, som gerne måtte have været stærkere efter vores smag.

Kaleandtell - Kalveterrin med hale, bryst og tunge fra Fleisch

 

Sammen med kalveterrinen fik vi et lille fad med beder i forskellige farver, både rå og kogte, med et bittert indslag fra rucola og valnødder samt, så vidt jeg husker, Havgus, en af Arla Unikas økologiske oste.
Trods min grøntsagspassion virkede dette grønne indslag lidt ligegyldigt. Retten bidrog ikke positivt til kalveterrinen, den var der ligesom bare.

Kaleandtell - Salat med beder og havgus ost

 

Endnu en lille ret ankom, denne gang indisk lammekarry serveret i hjertesalatblade. Det var en fin lille haps, men jeg synes, at den krydrede karry var for voldsomt et indslag midt i de ellers mildt krydrede retter. Retten kørte mine smagsløg ud på et sidespor i stedet for at køre dem i stilling til den efterfølgende hovedret.

Kaleandtell - Indisk lam på hjertesalat

 

Hovedretten bød på nyretapper. Denne okseudskæring, som også kendes under det franske navn onglet, skal ikke forveksles med nyrer. Nyretapper er ikke indmad, men en muskel i bughulen med store flagede fibre og meget kraftig oksesmag.

Den generøse mængde kød blev serveret med en god marvsovs, mos, brøndkarse, meget velsmagende bløde og syrligt-søde skalotter og spæd grønkål. Nyretapperne havde stor, god smag, men var ikke særlig møre.

Kaleandtell - Nyretapper med marvsovs og skalotter

 

Til dessert fik vi en ret fantastisk fåremælke-panna cotta med blodappelsin, mynte og mørdejscrumble. Sidstnævnte kunne på jævnt dansk kaldes knuste hjemmebagte kammerjunkere.
Jeg havde ellers afskrevet panna cotta som en kedelig dessert, men denne var lækker cremet med fin syrlighed og masser af smag fra fåreyoghurt og vanilje.

Kaleandtell - Fantastisk fåremælke-panna cotta fra Fleisch

 

Det glædede mig, at Fleisch tilbød en ølmenu foruden to vinmenuer. Jeg har mest lyst til øl til denne slags kødmad. Vi fik en blond og en dubbel, der begge var hollandske Gerardus Kloosterbier. Det var ikke fantastisk øl, men det passede fint til maden. Til desserten havde de valgt at spille sikkert og forlade øllet til fordel for en Moscato D’Asti.

Kaleandtell - Ølmenu hos Fleisch under Dining Week

Vores tjener sagde, at øllet var tysk, da hun præsenterede den mørke dubbel til hovedretten. Overtjeneren sagde senere uopfordret, at den var belgisk. Faktisk er den hollandsk, omend man kan argumentere, at det er klosterøl af belgisk type. Det er lidt kikset, at de sådan misinformerer, og det virker egentlig ganske symptomatisk for betjeningen hos Fleisch. Deres force er deres venlighed, ikke deres faglighed, og sådan er det på mange københavnske spisesteder i denne mellemprisklasse. Oplevelsen stod i skarp kontrast til den gode og kompetente betjening på spisestedet Bodil, hvor vi spiste et par dage tidligere.

Kaleandtell - Fleisch under Dining Week 2016

På Fleisch forstår de at lave interessant og veltillavet kødmad, og vores oplevelse under Dining Week var rigtig god value-for-money.

Stedet er uformelt og forbløffende hyggeligt, trods det at man sidder i en en slagterforretning, hvor kunderne står få meter væk og køber kød med hjem til aftensmaden.

Der var en god stemning og fin akustik i det ret store flisebeklædte lokale, hvor vi sad med udsigt til aktiviteten med anretning og kundevejledning om de forskellige udskæringer.
På billedet her kan man i mylderet af forretter anrettet til aftenens anden seating skimte slagtervægten og bagved døren til kølerummet.

Der var i øvrigt urimelig fodkoldt i lokalet. Alt for sent gik det op for mig, at der lå tæpper i vindueskarmen, som jeg kunne svøbe om benene. Det hjalp gevaldigt.

Alt i alt gav Fleisch os en god madoplevelse, og jeg kommer gerne igen en anden gang for at spise spændende kød.

 

Læs mere om Dining Week og andre restauranter i København:

 

Facebooktwitterpinterestmail

2 Comments

    • Ja, da vi gik, var vi faktisk fristet til at komme igen *meget* snart, fordi vi fik udleveret et rabattilbud som gælder til og med marts. Men vi skal snart til Oslo på andre madeventyr, så genbesøg på Fleisch må komme længere ude i fremtiden 🙂

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.