No. 2 – Behagelig nordisk bistro på Christianshavn

Facebooktwitterpinterestmail

.
.
Kaleandtell - No. 2  - Pimms's FallGårsdagens middag blev indtaget på Nummer 2 på Christianshavn, Kbh. Stedet er lillesøster til AOC og betegner sig selv som en nordisk luksus bistro.

Som alle andre spisesteder, der skilter med sin nordiske madstil, fremhæver Nummer 2 sit fokus på gode, sæsonprægede nordiske råvarer.
Desuden har de et ret stort udvalg af vine på glas, som er afstemt med menukortet, hvilket jeg sætter pris på.

Efter ankomsten lagde jeg ud med Pimm’s Fall, en mørkt krydret og frugtsød cocktail lavet på den engelske likør Pimm’s.
No. 2s cocktails bliver lavet af Hr. Urth. Sejt efternavn, dér! Hvis jeg skulle købe et nyt efternavn, ville Urth være en værdig kandidat, haha.

På madsiden startede vi med et par snacks. En æbleskive med valnød, hvilket viste sig at have form som en indre varm, fed, bearnaise-agtig sovs med god syre og valnøddesmag. Det var en sjovt idé.

Den anden snack bestod af bagte jordskokker med dip af en meget lækker lys hasselnøddecreme. Fed, rig nøddesmag, men ingen mørk sødme som i nutella.

Kaleandtell - No. 2  - æbleskive m valdnød - jordskok m hasselnøddecreme

 

Til forret fik jeg fisk: Røding fra laksefamilien. Den rimmede fisk blev serveret med lækker, sprød glaskål, tallerkensmækker, grøn mayonnaise, ristet rugbrødsknas og en kærnemælksdressing med dild-olie, som helt overlagt skilte på meget dekorativ vis. Det smagte mig virkelig godt.
Jeg drak et glas tysk Riesling til.

Kaleandtell - No. 2 - rimmet røding, glaskål, dild

 

Vi valgte begge hovedretten med langtidstilberedt svinebryst, selleri, kamille og tyttebær. Sellerien blev serveret på tre måder: som blød puré, flotte, tynde skiver samt stimler, der var fermenterede, så vidt jeg forstod. Jeg kan godt lide, når kokken på flere måder viser, hvad en grøntsag kan. Det var en behagelig ret, synes jeg, omend den var meget fed pga. den valgte kødudskæring.

Til denne ret fik vi et glas chilensk Chardonnay, som var fed og storladen, men også havde lidt syre, som jeg satte pris på. For mig var det lidt usædvanligt at få hvidvin til gris, men her fungerede det rigtig godt. Vi talte lidt om det med den flinke og imødekommende tjener, som argumenterede fint for sine vinforslag. Jeg vil forsøge at holde hvidvin til gris in mente i fremtiden.

Kaleandtell - No. 2  - svinebryst, selleri

 

Som garniture til hovedretten valgte vi syltede grøntsager, som kom i meget rustik form i et lille sylteglas med skruelåg. De var sprøde, sur-søde og passende til den fede gris.

Den anden sideret var skorzonerrødder med trøffeldip. De mørkt-ristede rødder smagte virkelig lækkert sammen med den fede trøffelcreme, men jeg synes slet ikke, at de var egnede som garniture til retten med svinebryst. Jeg ville have foretrukket det som en selvstændig mellemret eller snack. Her havde lidt flere detaljer på menukortet eller lidt uopfordret vejledning fra tjeneren været kærkommen.

Kaleandtell - No. 2  - skorzonerrod, svampecreme, syltede grøntsager

 

Desserterne havde ikke rigtig udseendet med sig, synes jeg. Rasmus fik en ristet hasselnøddeis med maltkrymmel og 78% chokolade. Den havde god, dyb, voldsom smag, men talte kun til ganen, ikke øjet. Derfor intet billede.

Min dessert var lidt pænere, men dog vissengrøn-i-vissengrøn. Også den smagte dog dejligt. Det var en timianis, hvid chokolade og syltet pære med god konsistens. Øverst en flage, vist nok af inddampet pærelage, som gav lidt struktur-spil. Tjeneren anbefalede at spise desserten, så alle elementer var tilstede i hver mundfuld. Jeg kan godt lide, når man som gæst får formidlet, hvordan kokken tænker, at retten opleves bedst muligt.

Et rigtig dejligt glas Sauternes ledsagede min pæredessert. Rasmus fik en Late Bottle Vintage portvin til sin mørke is.

Glimrende afslutning på en behagelig middag. Jeg kommer gerne igen, når sæsonen skifter og bringer andre gode nordiske råvarer på menuen.

Kaleandtell - No. 2 - syltet pære, timianis, hvid chokolade

 

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.