Forkælelse med sushi og champagne

Facebooktwitterpinterestmail

Delikat og luksuriøst. Sådan tænker jeg om avanceret, frisk sushi. Selvforkælelsen topper, når andre står for tilberedningen. Her er det Sticks’n’Sushi.

Kaleandtell - Maki de luxe

I fredags var jeg til fødselsdag på Sticks’n’Sushi i Valby. Lyset var ikke til gode billeder, men jeg vil gerne vise jer billeder fra sidst Rasmus og jeg havde noget særligt at fejre og derfor hentede sushi samme sted og nød det hjemme med en god flaske champagne.

Maki de luxe – den lækreste form for sushi

Jeg kan bedst lide maki, altså ruller, som har mange smage og konsistenser. Jeg elsker simpelthen, når der både er noget cremet og noget sprødt knasende indeni.

Billederne her viser de fire slags maki, som indgår i Maki de luxe-menuen. Det er kaburimaki, hvilket vil sige toppede maki-ruller, hvor der foruden fyld i midten også er noget, enten fisk eller grønt, på toppen af rullen.

Kaleandtell - Sushi

De fire kaburimaki er:
(på billedet herover: øvre venstre hjørne og med uret rundt herover)

  • Laks Ceviche: Rødløg, agurk, avocado, laks i limemarinade (= ceviche) og frisk koriander.
  • Shake Aioli Roll: Sukkerærter, avocado, agurk, miso-aioli, flammegrillet laks, sesam, tsume soja, purløg og ørredrogn.
  • Ebi Panko Roll: Reje dybstegt i tempura, avocado, spicy sauce, sesam og tsume soja.
  • Hells Kitchen Roll: Tempura-reje, avocado, spicy sauce, tun og barbequesovs.

Jeg bryder mig ellers ikke om varmtvandsrejer, men oh my, hvor smager de tempurarejer fantastisk!

Kaleandtell - Toppede maki

 

Vi bestilte også nogle rispapirruller med and, avocado, agurk, frisk koriander og salat indeni. Goma-dressingen, som man dypper rispapirrullerne, består hovedsagligt af ristet, knust sesam.

Kaleandtell - Rispapirruller med and og gomadressing

 

Kaleandtell - Champagne til sushiVi drak champagne til. Fordi vi havde noget at fejre, fordi Rasmus havde købt en flaske med hjem fra rejse og fordi champagne oser af lækkerhed, forkælelse og elegance.
Champagnen var en Veuve Clicquot (Den gule enke), som jeg engang blev bildt ind var noget surt sprøjt, men som mine voksne smagsløg er vild med.

Denne knastørre champagne er ikke et indlysende valg til sushi, som med sine mange smage godt kan stritte i mange retninger. Fede og stærke sovser, fersk og fed fisk samt sur-søde ris. Men jeg elsker bobler, især champagne og cremant, og jeg kan drikke det til lidt af hvert, hvis jeg får lov. Det er (selv-)forkælelse.

 

Andre indlæg om mad-forkælelse af sig selv og sine gæster:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.