Zürich del 5:
Vietnamesisk, thai og marokkansk mad

Facebooktwitterpinterestmail

En af fordelene ved at være på ferie i en storby som Zürich er, at restaurantudbuddet er så stort, at man kan shoppe rundt blandt forskellige af verdens køkkener. Det er godt for både mine smagsløg og mit øvrige velbefindende at kunne få let asiatisk mad med masser af anderledes smage til frokost nogle feriedage.

Vietnamesisk frokost

Dagen, hvor vi ville svælge i chokolade til eftermiddagskaffen, valgte vi en let, frisk frokost på den vietnamesiske Restaurant Saigon i Sihlstrasse nær centrum. Vi fik supper og en grøn sideret til deling.

Vandspinat med chili, ristede løg og dyb, sød sovs.

Kaleandtell - Zurich - Vietnamesisk - vandspinat med fritterede løg

 

Nudelsuppe med svinekød.

Kaleandtell - Zurich - Restaurant Saigon

 

Phosuppe med kylling.

Kaleandtell - Zurich - Pho suppe

 

Det hele var frisk og velsmagende. Personalet var ikke overstrømmende venligt, men de tilbød os hver et gæsteforklæde, eller skal vi kalde det en kæmpe hagesmæk, haha. Når jeg tænker på, hvor meget sådan en tynd vietnamesisk suppe kan sprøjte, når man spiser nudler og andet fyld med pinde, så var det ganske relevant. Måske kommer det sig at et stort flow af jakkesæt m/k, som skal have hurtig frokost uden pletter på skjorten. Effektivt, morsomt og en smugle infantiliserende var det.

 

Thai-frokost på velomtalt restaurant

Ganske kort vil jeg nævne Ban Song Thai Restaurant, hvor vi en dag spiste frokost. Restauranten ligger praktisk i forhold til Kunsthaus Zürich og fremhæves af Guide Michelin som tilhørende Good Value-kategorien.

Om aftenen er der a la carte servering, som ikke virker spor billig, men til frokost serveres en buffet af 5-6 forskellige varme thairetter. Man betaler efter vægt eller et enhedsbeløb, hvis man når over en vis vægt, og det er en rimelig pris, når man tager kvaliteten og Zürichs generelle prisniveau i betragtning.

Jeg synes, maden var glimrende, autentisk og frisktillavet. Jeg kan kun klandre mig selv for, at jeg overså skiltet med den angivne chilistyrke og fik taget en fiskecurry, som fik tårerne til at trille uhæmmet.

Jeg tog ingen billeder, fordi tallerkenen – som så ofte med buffetmad – blev en upræsentabel rodebunke.

 

Marokkansk middag

Det kan nogle gange være lidt af en udfordring at finde et interessant spisested, som holder åbnet søndag eller mandag aften. Jeg havde dog på forhånd læst om den marokkanske Maison Blunt i Kreis 5, som lød til at være et besøg værd. Stedet rummer både et tea room med lange åbningstider og en restaurant, som er åbent til frokost og aften alle ugens dage. Jeg bestilte bord til søndag aften.

Spisekortet rummer en række mellemøstlige småretter (mezze) og nogle marokkanske specialiteter, bl.a. lidt forskellige slags tagine. Det er ikke ofte, vi spiser marokkansk, så vi besluttede at prøve hver vores tagine, som tilberedes i et lerfad med et specielt låg (= en tagine), som i teorien holder på aromaerne under tilberedningen.

Rasmus fik tagine med lam, svesker og mandler. Ris ved siden af. Fedt lam, søde, dybe svesker og sprødristede mandler… det kan næsten kun smage godt, og det gjorde det.

Kaleandtell - marokkansk tagine, lam, svesker, mandler

 

Jeg gik tagine med kylling, saltede citroner og oliven. Desværre var et en ret kønsløs omgang, syntes jeg og savnede noget mere smæk på smagen. Flere krydderier og mere smagfuld kylling og oliven ville have gjort godt.

Kaleandtell - Maison Blunt - tagine, kylling, oliven, citron

 

Vi delte en vandmelonsalat med god, kraftig gedefeta, olivenolie og ristede græskarkerner.

Kaleandtell - vandmelonsalat med feta og græskarkerner

 

Til dessert fik jeg citrontærte og chokolademousse. En lidt besynderlig sammensætning, måske, men hey, jeg elsker citrontærte, og jeg elsker chokolademousse, haha, so what’s not to like?

Kaleandtell - Maison Blunt -  citrontærte og chokolademousse

 

Jeg synes ikke rigtig, at maden på Maison Blunt levede op til prisniveauet. Tagine-retterne kostede hhv. 36 og 29 chf (schweizerfranc, ca. 220 dkr og 175 dkr), og selv med øje for det høje zürichske prisniveau virker det ganske urimeligt, især fordi smagen i kyllingetaginen haltede. Det er dog et atmosfærefyldt sted med cool urban stil, som mange vil værdsætte.

 

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.