Chicago style pizza i New York – svært at finde, nemt at nyde

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Chicago-style pizza i New York

Det er svært at finde Chicago style pizza i New York. New Yorkerne laver tynde pizzaer med meget fyld og meget ost. I Chicago laver man pizza i dybe forme med endnu mere fyld og enorme mængder ost. Jeg opdrev et sted i New York, hvor man kan prøve Chicagos deep dish pizza.

Emmett’s (50 Macdougal Street, Manhattan) holder fast i sine Chicago-rødder og serverer stolt deep dish pizza i New York. Det er et hyggeligt, afslappet sted med små borde og afdæmpet bar-stemning.

Man komponerer selv sit fyld og får desuden en forbløffende lækkert krydret tomatsovs og virkelig meget ost. Vi valgte krydret pølse (sausage), spinat og løg, hvilket resulterede i en virkelig god pizza med masser af smag og ballast.

Kaleandtell - Deep dish pizza med pølse, spinat og løg

 

Fordi en deep dish pizza er så dyb og har så meget fyld, mætter den meget mere end tyndere pizzaer. Vi bestilte én 12 tommers pizza til deling og endte med at tage 1/3 med hjem, fordi vi ikke kunne spise op. Og vi kan ellers normalt godt spise 2 pizzaer af almindelig størrelse hjemme i Danmark.

New York byder på virkelig mange andre  pizzamuligheder, og der laves jævnligt guides til byens bedste pizzaer, fx hos Time Out (The best New York pizzas, April 2015). Det er tynde New Yorker pizzaer med væsentligt mere fyld end den klassiske enkle napolitanske pizza.

For et par år siden udbrød en pizzakrig mellem New York og Chicago, som bl.a. involverede new yorkske Jon Stewart fra The Daily Show og Chicagos borgmester Rahm Emanuel. Det kan du læse mere om her og her. Pizzakrigen illustrerer byernes stolthed og indbyrdes konkurrence og ikke mindst stærke følelser for pizza.

Hver ting til sin tid; jeg kan både lide Chicago style, New York style og napolitansk pizza, så længe de er ordentlig lavet. Og det synes jeg, at pizzaen hos Emmett’s var.

 

Læs også om anden mad end pizza i New York:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.