Doughnuts

Facebooktwitterpinterestmail

Kaleandtell - Doughnut med brownies og valnødder

Nu forstår jeg det! Hvorfor amerikanerne spiser doughnuts. Men det skal være de friske, luftige, bløde gær-doughnuts fra den lille lokale Dough i Brooklyn.

Mit første møde med doughnuts (som også kan staves donut), var hos Dunkin Donuts under et tidligere besøg i New York. Skuffende tør og dog fedtet var den, og jeg forstod virkelig ikke, hvorfor politifolk og andre amerikanere skulle være så glade for den slags kage. Jeg hører, at Dunkin Donuts-kæden netop er åbnet i Danmark, men jeg bliver ikke en af deres kunder.

Vi har dog et lokalt dougnutbageri, som er rost til skyerne på Yelp, det ubetinget mest nyttige site at søge information om spisesteder og lignende, når man er i USA. Så madeventyrer som vi er, var vi selvfølgelig nødt til at prøve deres dougnuts.

Kaleandtell - Doughnutbutikken Dough, NY

Hold nu op, hvor var de overraskende gode. Friske, luftige og meget langt fra den industrielle donut, jeg tidligere havde smagt.

Her er fire doughnutvarianter (øverst og med uret rundt): Dobbelt chokoladebrownie og valnødder; Cafe au lait; Mocha med mandelknas; Passionsfrugt.

Kaleandtell - Doughnuts

 

De fleste doughnuts er ringformede og har glacing ovenpå, men nogle varianter er fyldte, ligesom en berliner er fyldt med syltetøj. Til Uafhængighedsdagen d. 4. juli fik vi en særudgave med fyld af blueberry cheesecake, og forleden smagte jeg en fyldt med nutella. Uhm!

Jeg tror nu, at min favorit er den gullige med passionfrugt og drys af kakaonibs, fordi den har så fin balance mellem det søde og det sure, og passionfrugten smager forbløffende frisk.

Kaleandtell - Doughnut med passionsfrugt

 

Kaleandtell - Dough i Bed-Stuy, NY

 

Til sidst et par billeder fra butikken, hvor de dagligt har 8-10 varianter at vælge mellem.

Se flere af varianterne på Doughs hjemmeside. Her kan du også se adresser på de to nye filialer på Manhattan.

Kaleandtell - Disk med doughnuts hos Dough

 

Kaleandtell - Doughnuts on display

Doughnuts er faktisk en af de ting, jeg vil savne ved det amerikanske køkken, når vi snart flytter hjem til Danmark igen. De er ikke lige til at få derhjemme. Så farvel til doughnuts og goddag til rugbrød, som vi begge savner helt vildt meget. Det er nok meget godt i længden…

 

Læs alle mine indlæg om mad i New York:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.