Indisk kartoffelsalat med Garam masala-blomkål, granatæble og saltet citron

Facebooktwitterpinterestmail

Indisk kartoffelsalat med knald på farver og smag fra bagte hvidløg, krydret blomkål, saftige granatæblekerner og skøn saltet citron.

Kaleandtell - Indisk kartoffelsalat med bagte hvidløg, Garam masala-blomkål og saltet citron

Grundelementerne i sådan en indisk kartoffelsalat er den garam masala-bagte blomkål og de små ovnkartofler. Når det er på plads, kan du variere salaten utrolig meget.

Denne gang brugte jeg de flotte, saftige granatæblekerner og en halv af mine nye saltede citroner til at give frisk og fyldig citrus. Desuden lækre bagte hvidløg samt rødløg og rucola for at få noget skarpt og bittert. Rucola skal bruges i begrænsede mængder som en krydderurt, ikke i rå mængder som salatblade.

Kaleandtell - Indisk kartoffelsalat med Garam masala-blomkål og granatæble

 

Jeg har lavet mange andre varianter af salaten. I denne version er der, ud over kartofler og Garam masala-blomkål, hvide bønner, feta, rød peber, forårsløg, mynte og ristede græskarkerner.

Kaleandtell - Garam masala-blomkålssalat

 

Her har jeg brugt den Garam masala-bagte blomkål sammen med friske tomater, feta og frisk koriander.

Kaleandtell - Salat med Garam masala-bagt blomkål

Så hold dig ikke tilbage fra at eksperimentere efter humør og årstid. Her er opskriften på indisk kartoffelsalat med granatæble og saltet citron:

Opskrift på indisk kartoffelsalat

Ingredienser

 • Små kartofler med skræl
 • Hvidløg, delt i fed med de hvide hinder intakte
 • Blomkål
 • Garam masala
 • Olie
 • Saltet citron
 • Rødløg
 • Granatæblekerner
 • Rucola

Bagning – små ovnkartofler, Garam masala-bagt blomkål og bagte hvidløg

 1. Tænd ovnen på 210°C med varmluft.
 2. Skær blomkålen i buketter og læg dem på en plade med bagepapir. Vend med lidt olie (1-2 tsk pr. blomkålshoved) og derpå lidt salt og Garam masala (1 spsk pr. blomkålshoved).
 3. Læg små kartofler (forkogte eller rå, se note) samt hvidløgsfed med skræl på en anden bageplade med bagepapir. Hold kartofler og hvidløg hver for sig på pladen, for hvidløgene skal fiskes ud før kartoflerne. Vend med en generøs mængde olie og drys med salt.
 4. Bag blomkål, kartofler og hvidløg, indtil de hver især er møre og har taget farve. Hold øje efter 12 minutter. Pas endelig på, at hvidløgene ikke bliver brankede; så bliver de bitre og ubehagelige. De skal blive bløde og gyldne, og de skal have kortere tid end resten, som skal have 20-30 minutter.

Samling af salaten

Arrangér på et stort fad de delvist eller helt afkølede ovnstegte kartofler og blomkål med granatæblekerner, finthakket saltet citron, hakket rødløg og grofthakket rucola. Læg de bagte fed hvidløg øverst; man piller selv hinderne af, når man sidder ved bordet.

Note:
De små ovnkartofler er nemmest at bage fra rå tilstand, og det fungerer fint. Men jeg synes, at smagen bliver bedre, når jeg koger dem halvmøre (ca. 8 min.), inden jeg bager dem. Vælg selv, om du vægter smag eller nemhed højest; for mig varierer det fra gang til gang.

Kaleandtell - Lun blomkålssalat med bagte hvidløg og saltet citron

 

Se også disse mættende salater med blomkål:

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.