Langtidsbagte rødbeder med kapers og feta –
en fuldendt mundfuld

Facebooktwitterpinterestmail

Tænk at noget så enkelt kan smage så fantastisk! Disse langtidsbagte rødbeder med kapers, feta og rødløg er perfekt både som vegetarisk gæstemad og selvforkælelse på hverdage.

Kaleandtell - Langtidsbagte rødbeder med feta, kapers og rødløg

Jeg lægger ikke skjul på, at vi ofte spiser vegetarisk herhjemme og får masser af lækker mad uden kød. Alligevel var vores umiddelbare reaktion: “Så behøver man da virkelig ikke kød”, da jeg første gang lavede disse langtidsbagte rødbeder med feta, kapers og rødløg.

Det må bestemt være en vegetarret, som kan serveres for konservative kødspisere, som ikke tror, at de kan undvære kød. Langtidsbagningen får rødbederne til at karamellisere og blive superlækre; søde og dybe i smagen. Kapers og cremet feta giver masser af umami, salt og et strejf af syre og bitterhed. Det er altså en smagsfuldendt mundfuld, vi har at gøre med.

Kaleandtell - Vegetarisk gæstemad - bagte rødbeder

Kaleandtell - Langtidsbagte rødbeder - karamelliserede og lækre

 

Opskrift på langtidsbagte rødbeder med kapers, feta og rødløg

Ingredienser

 • Rødbeder, gerne aflange
 • Olivenolie
 • Salt og kværnet peber
 • Kapers
 • Feta, cremet (helst en blok, som du selv smuldrer, frem for de kedeligere tern)
 • Rødløg, finthakket
 • Evt. finthakkede krydderurter, fx persille eller purløg (mest for farvens skyld)

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200°C.
 2. Skrub rødbederne grundigt for jord. Lad dem beholde skrællen og enderne på og flæk dem på langs. Læg dem med skærefladen op i en lille bradepande eller et ovnfast fad. Pensl skærefladen med olivenolie og drys med salt og rigeligt kværnet peber – det stærke er godt til rødbedernes sødme.
 3. Bag rødbederne i ca. 1 time og 15 minutter, indtil de er møre, sydende og karamelliserede på overfladen.
 4. Servér de langtidsbagte rødbeder drysset med kapers, smuldret feta og hakket rødløg. Et grønt drys på toppen kan fuldende billedet. Servér dem sammen med en lækker fyldig salat.

Kaleandtell - Langtidsbagte rødbeder

Hvis du har gæster og serverer flere retter, kan de langtidsbagte rødbeder fungere som en lækker lille vegetarisk ret for sig selv. Du kan også servere dem til hovedret sammen med en lækker fyldig salat. Og hvis dit selskab består af både obligate kødspisere og vegetarer, kan rødbederne serveres, ligesom du ville servere en bøf eller et stykke steg til kødspiserne.

Senest serverede jeg rødbederne sammen med en ganske formidabel linsesalat med saltet citron og bittesmå tern af rå persillerod. Den salat skriver jeg snart mere om, når jeg fortæller om mit forsøg med at lave saltede citroner. Jeg kan afsløre, at eksperimentet er vellykket.

Kaleandtell - Bagte rødbeder og linsesalat med persillerod

 

Se flere opskrifter med rødbeder:

Facebooktwitterpinterestmail

2 Comments

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.