Prøv mungbønner med syltede rødløg som tilbehør

Facebooktwitterpinterestmail

Hvis du eller dine medspisere er lidt skeptiske overfor bælgfrugter, er mungbønner et godt sted at starte. De kogte mungbønner har et behageligt bid og en svag smag af ærter og nødder. Brug dem som mættende tilbehør.

Kaleandtell - Kogte mungbønner som tilbehør

Mungbønner er nemme at have med at gøre, fordi de ikke skal udblødes inden kogning. De er mættende og sunde med kostfibre og flere proteiner end de fleste andre tørrede bønner (kilde: Fødevaredata fra DTU Fødevareinstituttet).
De lader til at være Rasmus’ favoritbælgfrugt, nok skarpt forfulgt af den grønne linsesalat med bacon og sennepsvinaigrette.

Kogte mungbønner skal have et kraftigt spark af eddike for at blive rigtig interessante. Jeg bruger ofte en sennepsvinaigrette, som både har syre og senneppens styrke, men i dag brugte jeg syltede rødløg, som jeg havde stående i køleskabet. Den kombination smagte rigtig godt, så den vil jeg gerne anbefale.

Kaleandtell - Mungbønner med syltede rødløg

 

Jeg kogte mungbønnerne i bouillon, som jeg har beskrevet i denne opskrift:

Efter kogning vendte jeg mungbønnerne med lidt god olivenolie, hældte dem i en skål og tilsatte syltede rødløg sammen med et par skefulde af syltelagen.
Sådan! Nemt og anderledes tilbehør, som også er sundt og mættende. Det smager godt både lunt og koldt.

Syltede rødløg er superflotte med deres pink farve, og med deres sur-søde smag og blidt knasende bid kan de bruges til at pimpe mange retter. Jeg laver dem rigtig ofte, og denne gang havde jeg krydret dem med vanilje, citronskal og limeblade. Læs min grundopskrift og idéer til krydring her:

 

I dag spiste vi de kogte mungbønner med syltede rødløg som tilbehør til en salat med garam masala-krydret bagt blomkål, tomater, frisk koriander og feta.
Se her, hvordan jeg laver blomkål bagt med garam masala.

Kaleandtell - Salat med Garam masala-bagt blomkål

Den krydrede blomkålssalat med syrlige tomater og cremet feta gik rigtig fint i spænd med det mættende tilbehør med mungbønnerne.

Kaleandtell - Blomkålssalat og mungbønner med syltede rødløg

 

Facebooktwitterpinterestmail

Har du kommentarer eller spørgsmål? Skriv dem her.